Spring til indhold

Kørekort Aalborg

  • af
Kørekort Aalborg

Hvornår må man tage kørekort?

I hht. den nye lovgivning kan du nu starte med at tage kørekort når du er 16 år og 9 måneder, så du kan køre bil som 17-årig. Indtil du bliver 18, skal du køre med en erfaren ledsager, hvilket vil sige en person, der har haft kørekort i mindst 10 år og ikke har haft kørekortet frakendt i denne periode.Kørekort Aalborg

Den praktiske prøve kan tidligst aflægges den dag du fylder 17 år. Du kan læse meget mere og starte på kørekort hold i Aalborg her.

Hvor lang tid tager det at tage kørekort til bil?

Hvor lang tid det tager at tage kørekort kan variere fra person til person, men forløbet varer typisk mellem 2-3 måneder. For at få lov til at tage til teoriprøve og efterfølgende køreprøve skal du have gennemført lovpakken, bestående af 29 lektioner teori, 16 kørelektioner, fire lektioner på manøvrebane samt fire lektioner på køreteknisk anlæg. Nogle elever kan bestå køreprøven efter at have været igennem lovpakken, mens andre skal have flere køretimer.

 

Hvad skal jeg bruge for at komme til køreprøve?

Udover at have gennemført de lovmæssige lektioner i Lovpakken, er det også vigtigt at du får fremskaffet de nødvendige papirer og dokumentation, der kræves til din kørekortansøgning. Du skal bruge pasfoto, som medbringes til lægen, for at få den nødvendige lægeattest. Derudover skal du have en kopi af dit sygesikringsbevis/sundhedskort, førstehjælpsbevis og evt. pas eller opholdstilladelse.

 

Det er en god idé, at fremskaffe dokumentation så hurtigt som muligt, så du ikke risikerer at det kommer til at forsinke processen, da køreskolen ikke kan tilmelde dig til prøve før din ansøgning er godkendt.

 

Hvad kan jeg med et kørekort bil?

Når du har taget dit kørekort til bil (kategori B) må du køre de følgende køretøjer:

  • Person- og varebil med max vægt på 3500 kg.
  • Person- og varebil med med påhængskøretøj på 750 kg. eller 3500 kg. i samlet totalvægt
  • Personbil med max 8 siddepladser udover føreren
  • Personbil med max 8 siddepladser + føreren.
  • 3-hjulet motorcykel med og uden påhængskøretøj.
  • Traktor, motorredskab og registreringspligtig knallert 45.

 

Fornyelse af kørekort

Når du fylder 70 år, skal dit kørekort fornyes. Dette kræver ikke længere en lægeattest, men kan nu klares hos Borgerservice. Det kan dog være en god ide at få opfrisket trafikkens regler med nogle køretimer hos en erfaren kørelærer, hvis du er i tvivl, om du stadig kan kalde dig en sikker trafikant.